duminică, 25 august 2013

Americanii se confruntă de ani buni cu problemele de obezitate, în special în rândul tinerilor. Cei mai mulţi copii din Statele Unite sunt dependenţi de zahăr şi băuturi carbogazoase, o situaţie care pare să fi scapat de sub control, scrie Incont.ro.

Statisticile din Statele Unite ale Americii sunt alarmante: unul din trei copii este considerat obez, aşa că este de aşteptat ca tinerii de astăzi să aibă o speranţă de viaţă mai mică decât a părinţilor lor.

O parte din problemă o constituie preferinţa consumatorilor pentru băuturile carbogazoase, în compoziţia cărora se găsesc foarte mult zahăr sau îndulcitori. Restul băuturilor, cum ar fi apa, pur şi simplu nu sunt suficient de atractive pentru copii, după cum a observat şi Rose Cameron, o mamă din New York.

Aceasta a lansat, în 2008, brandul WAT-AAH!, sub care vinde apa îmbuteliată pentru copii. La momentul lansării, pe piaţă existau 36 de tipuri de băuturi adresate acestora, însă toate conţineau coloranţi şi îndulcitori.

"Ca mamă, am încercat absolut toate trucurile cu copiii mei. Am încercat să îi mituiesc, să le promit diverse lucruri, să le pun o feliuţă de lămâie sau de portocală în apă, ca să îi fac să bea, dar nimic nu a mers", povesteşte Cameron, mamă a doi copii, în vârstă de 9 şi 13 ani. Ea lucra, la acea reme, în domeniul publicitaăţii, de unde i-a venit şi ideea unui ambalaj atrăgător pentru sticlele de apă, care a fost pe placul copiilor. Cameron a înţeles că o băutură sănătoasă, destinată picilor, nu se va vinde decât dacă aceştia o vor considera suficient de "cool".

Ideea noului produs a luat naştere în jurul mesei din bucătarie, în urma unui brain storming la care au participat şi cei doi copii ai femeii. Aceştia au fost cei care au inspirat-o să creeze numele brandului, precum şi logo-ul, după ce au strigat "water" (n.r.: apa) şi ceea ce s-a auzit a fost "wat-aah". Tot cei mici au fost cei care au ales culorile, stilul şi forma sticlelor, Cameron precizând că a vrut să facă un produs pentru copii, creat de copii.

Începuturile nu au fost uşoare, însă Cameron nu a lăsat mâinile în jos. În primele săptămâni vindea sticlele mergând din uşă în uşă, în propriul cartier. Apoi, treptat, a cooptat în echipă cinci oameni, în regim de internship, iar acum compania numără 30 de angajaţi plătiţi, cu normă întreagă, şi se bucură de un lanţ de distribuţie la nivel naţional.

În prezent, apa pentru copii WAT-AAH! se vinde în peste 10.000 de magazine din SUA, dar femeia spune că scopul ei nu este acela de a face profit. "Este vorba să punem umărul la îmbunătăţirea sănătăţii copiilor", spune Cameron, care a sponsorizat, printre altele, şi unul dintre primele proiecte anti-obezitate infantilă, iniţiat de prima doamnă a SUA, Michelle Obama.

"Dacă crezi în ideea ta, nu renunţa. Chiar dacă oamenii îţi spun că nu vei reuşi din cauza competiţiei puternice", îi sfătuieşte femeia pe antreprenori.

Sursa: www.incont.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu