miercuri, 7 august 2013

Psihologul Sonja Lyubomirsky de la University of California evidențiază 5 lucruri care, în opinia ei, ne ajută să fim mai fericiți.
  1. Fii recunoscător – echipa de psihologi, condusă de către Sonja Lyubomirsky, i-a rugat pe participanții la experiment să scrie scrisori de mulțumire acelor oameni care în trecut le-au făcut un bine. S-a descoperit că sentimentul pozitiv care a urmat scrierii scrisorii s-a menținut pe durata a câteva săptămâni. 
  2. Gândește-te la bine – participanții la experiment au fost rugați să-și imagineze cât mai des posibil realizarea visurilor și dorințelor sale, ceea ce a urmat a fost o ameliorare vădită a bunei dispoziții a fiecăruia.
  3. Fă bine altora – fiecare faptă bună aduce o mai mare satisfacție celui care o face, decât celui căreia îi este făcută, afirmă psihologii.
  4. „Ține cont darurilor soartei” – s-a stabilit că cei ce duceau o evidență a întâmplărilor „bune” din viața sa se simțeau mult mai fericiți în comparației cu cei care nu făceau acest lucru.
  5. Scoate-ți în evidență calitățile – psihologii le-au propus participanților la experiment să-și realizeze calitățile pozitive într-o formă mai neobișnuită, de exemplu persoanelor cu un dezvoltat simț al umorului li s-a propus să facă glume în timpul ședințelor mai plicticoase de la birou, ca urmare aceștia s-au simțit mai bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu