duminică, 25 august 2013






Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, managerii de restaurante recurg la cele mai ingenioase strategii. De la carduri de reducere până la tot felul de surprize, pe care ospătarii le oferă mesenilor.

Strategiile de marketing ale restaurantelor diferă de la un caz la altul. Spre exemplu, unii pun mare preţ pe decorarea mesei după specificul evenimentului.

"Această masă este pentru o seară romantică şi este organizată cu îngeraşi, cu ciocolate. Avem şi aşa broşuri unde este mulţumire faţă de clientul care a făcut rezervarea. Este foarte important când vine la ora cuvenită să fie salutat şi să i se spună pe nume", a declarat Liliana Pavalache, managerul unui restaurant.

În unele restaurante, bucătarii pregătesc bucatele în prezenta clientului.

"Una din atracţiile noastre pentru clienţi este acest acvariu cu nisetru viu de diferite mărimi. Peştele poate fi pregătit la grătar sau poate fi copt la rolă", a menţionat Ghenadie Porubin, managerul unui restaurant.

"Pentru clienţii noştri, coacem pâinea şi găluştele în cuptorul de aici. În timpul sezonului rece, le oferim vin fiert. Oferim şi carduri de reduceri", spus Natalia Peşterean, reprezentanta unui restaurant.

În Moldova există în jur de 200 de restaurante. Contribuţia acestora la formarea produsului intern brut este de trei procente.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu