duminică, 4 august 2013

Principiile succesului

Marele secret al succesului este că nu există secrete ale succesului. De la începutul istoriei scrise, principiile succesului au fost descoperite şi redescoperite de nenumărate ori. Le enumerăm încă o dată:


Principiul 1: Potenţialul dvs. este nelimitat.
Deveniţi stăpânul propriei gândiri şi învăţaţi să descătuşaţi forţele mentale nebănuite de care dispuneţi, pentru a atrage în viaţa dvs. lucrurile pe care le doriţi.

Principiul 2: Claritatea este esenţială.
Trebuie să vă propuneţi obiective clare şi să ştiţi cu precizie cine vreţi să deveniţi.

Principiul 3: Cunoaşterea înseamnă putere.
Însuşiţi-vă toate cunoştinţele necesare pentru a ajunge un expert în domeniul dvs. Citiţi, ascultaţi casete cu programe educaţionale şi participaţi la toate cursurile posibile, pentru a fi mereu cu un pas înaintea concurenţilor dvs.

Principiul 4: Magia măiestriei.
Decideţi astăzi să excelaţi în domeniul dvs. Dezvoltaţi-vă aptitudinile şi luaţi hotărârea să ajungeţi în primii 10% din sfera dvs. de activitate. Această decizie vă va ajuta mai mult decât orice altceva.

Principiul 5: Atitudinea este crucială.
Deveniţi o persoană extrem de optimistă, pentru ca oamenii să vă placă, să dorească să se afle în preajma dvs. şi să vă ajute. Gândiţi şi vorbiţi numai despre lucrurile pe care le doriţi; refuzaţi să vă preocupaţi de posibile evenimente nedorite.

Principiul 6: Relaţiile sunt esenţiale.
Dezvoltaţi-vă o strategie pentru a vă lărgi reţeaua de relaţii interumane şi pentru a vă îmbunătăţi relaţiile în toate domeniile vieţii dvs. Cu cât există mai mulţi oameni care vă cunosc şi vă plac, cu atât vi se vor deschide mai multe uşi.

Principiul 7: Banii contează.
Faceţi-vă obiceiul să economisiţi bani. Începeţi cu 1% din venit, apoi măriţi treptat procentul până la 10%, 20% şi 30%. Un om cu rezerve financiare atrage mai multe ocazii şi mai mult noroc decât un om falit.

Principiul 8: Sunteţi un geniu.
Dezvoltaţi-vă creativitatea înnăscută, căutând tot timpul metode de a obţine rezultate mai bune într-un timp mai scurt şi cu costuri mai mici. Dacă vă folosiţi forţa incredibilă a minţii, nu există nicio problemă pe care să n-o puteţi rezolva şi niciun scop pe care să nu-l puteţi atinge.

Principiul 9: Rezultatele determină recompensele.
Concentraţi-vă exclusiv asupra obţinerii celor mai importante rezultate posibile în tot ceea ce faceţi. Concentraţi-vă tot timpul asupra priorităţilor majore şi căutaţi să vă folosiţi cât mai bine timpul, să profitaţi de fiecare minut.

Principiul 10: Trăieşte clipa!
Formaţi-vă obiceiul de a fi orientat spre acţiune – calitatea esenţială a tuturor oamenilor de succes. Acţionaţi imediat, acţionaţi rapid. Dezvoltaţi-vă un simţ al urgenţei. Porniţi în urmărirea scopurilor dvs. şi nu vă opriţi.

Principiul 11: Caracterul contează.
Deveniţi un om cu adevărat bun. Cu cât sunteţi mai bun în interior, practicând virtuţile pe care le admiraţi şi le respectaţi cel mai mult, cu atât viaţa dvs. va fi mai bună în aspectele ei exterioare.

Principiul 12: Norocul le zâmbeşte celor curajoşi.
Aveţi curajul de a începe şi perseverenţa de a continua. Decideţi de la început că nu veţi renunţa niciodată.

Combinând toţi aceşti factori, deveniţi o fiinţă optimistă, concentrată asupra viitorului, plină de energie, plăcută, talentată, inteligentă şi optimistă. Nimic nu vă poate sta în cale. Vă veţi bucura de întâmplări norocoase în toate domeniile vieţii dvs. Veţi atinge toate scopurile pe care vi le propuneţi.

Mai târziu, când oamenii vor spune că aţi fost norocos, puteţi să zâmbiţi cu modestie şi să recunoaşteţi că aţi fost într-adevăr norocos. Dar în inima dvs. veţi şti vă n-a fost vorba de noroc. Aţi făcut totul prin forţe proprii!

Sursa: După cartea lui Brian Tracy „Viitorul depinde de tine”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu